Art by Thié

Biografie

Yolande Thiébaut

Als kind was Yolande constant aan het tekenen, maar een kunstrichting zagen haar ouders niet zitten. Werkzekerheid primeerde! Het werd verpleegkunde...

Een dertigtal jaar geleden besliste Yolande om haar hoogste gevoel te volgen en startte lessen porselein schilderen bij Yvonne Hanssens en Catherine Puesch op dat moment dè leading ladies van het Belgisch Porselein Schilders Genootschap. In die tijd beperkte het schilderen zich tot klassieke motieven geïnspireerd op bestaande strekkingen zoals Limoges, Moustier, Meissen, Strassbourg,..etc.

In 1999 nam Yolande deel aan haar eerste Belgische Internationale tentoonstelling om te eindigen bij de 3 genomineerden in het thema 'Herfst'.

Ten gevolge van een ongeval in 2000 was schilderen niet meer mogelijk, maar Yolande bleef niet bij de pakken zitten. Ze herschoolde zich tot kleurconsulente, kleurtherapeute, kleurpsychologe en make-up artiste. Ze ging freelance aan de slag bij Mode Unie en gaf er opleidingen in mode, verkoop en winkelinrichting. Ook voordrachten over kleurpsychologie in combinatie met met een intuïtief schilderatelier behoorden tot haar opleidingspakket.

In 2014 begon ze opnieuw met porselein schilderen. Het porselein schilder podium in België was op dat moment totaal veranderd! Het Belgisch Porselein Schilders Genootschap bestond niet meer. Haar enige optie was opleidingen volgen in het buitenland. Ze ging les volgen bij Lars Hanneman (CH), Peter Faust (CH), Elvira Aguilar (Br) en Sylvie Goudeau (Fr).

In 2017 startte ze een eigen atelier waar tot op vandaag les gegeven wordt.

In oktober 2021 gaf ze een eerste tentoonstelling bij Lineair in Dilbeek. 

 

Contactgegevens

Vertegenwoordigd door Galerie MixArt

Hugo Tanghe

galeriemixart@gmail.com

+32(0)485 520 853