Michiel Vander Burcht
(Omstr 1490-)
Cornelius De Knock
(Omstr 1520-Na 1568)
Petronella Vander Burcht
(Omstr 1520-Na 1568)
Adrianus De Knock
(Omstr 1550-1583)

 

Gezin

Partners/kinderen:
1. Catharina Buuck

Adrianus De Knock

  • Geboren: Omstr 1550, Zandvoorde (Oostende)
  • Huwelijk (1): Catharina Buuck na 1754
  • Overleden: Jan 1583, Brugge ongeveer 33 jaar oud
Afbeelding

opsommingsteken  Vermeldenswaardige gegevens:

• Staten van goed. staat van goed Brugse Vrije 3 nr. 1415
-Adriaan De Knock is overleden te Brugge in de Zilverstraat
-gronden van zijn kant gekomen te Zandvoorde en Ettelgem. Van zijn moeder kant gekomen gronden te Oudenburg (hofstede), Ettelgem, Snellegem, Snaaskerke en Westkerke
-gronden gekomen van haar moeder Janneken fa Jacob De Heye te Loppem (hofstede), Zedelgem en Aartrijke
-haar moeder en haar tweede man, Jacob Focquedey, kopen een deel van hofstede te Snellegem van Jan Vander Burch x Margriete in 1568.
-samen gekocht gronden te Zedelgem

• overige. Oude hoeven te Loppem, Alban Vervenne, p. 99, hofstede de Vuylvoorde.
... de naam van deze hofstede treffen wij aan in de staat van goederen opgemaakt na de dood van Cornelis De Knock op 6.5.1678. Samen met zijn broer Adriaan had hij die hoeve geërfd van zijn ouders, Adriaan De Knock en Catharine Lambrecht, en deze laatste hadden ze ook geërfd en gedeeltelijk gekocht. ... De geschiedenis van de Vuylvoorde hangt nauw samen met de aankomst en de groei van de familie De Knock op Loppem. Dit verhaal begint in de rampzalige jaren van de godsdiensttwisten. Talrijke landbouwers hadden uit vrees voor de Geuzen veiligheid gezocht binnen de stad. Dat was ook het geval met Adriaan De Knock uit Zedelgem, die in januari 1583 gestorven is te Brugge in de Zilverstraat tijdens de 'qualicke vlucht der landslieden'. Zijn ouders woonden te Zandvoorde bij Oostende. Maar Adriaan was na zijn huwelijk met Cathelyne Buuck, een dochter van Jacob Buuck van het hof ten Hille te Loppem, naar Zedelgem komen wonen. Cathelyne had intussen van haar ouders haar erfdeel gekregen en zij heeft zich na het luwen van de godsdiensttroebelen op Loppem komen vestigen met haar drie kinderen Cornelis, Adriaan en Tanneke. Moeder Cathelyne is te Loppem gestorven op 17.10.1598.


Afbeelding

Adrianus trouwde met Catharina Buuck, dochter van Jacobus Buuck en Joanna De Heye, na 1754. (Catharina Buuck werd geboren omstreeks 1540 en overleed op 17 Okt 1598 in Loppem.)




Inhoudsopgave | Achternamen | Naamlijst

Deze webpagina werd gemaakt op 18 Jan 2021 met Legacy 9.0 van Millennia