Steven Vermeulen

Biografie

Ik ben geboren in 1976 en reeds op jonge leeftijd had ik al interesse om zelf te tekenen en te schilderen. Dit deed ik dan ook op eigen initiatief en zat gezellig in mijn kamertje aan mijn bureau om wat te tekenen. Ik tekende meestal figuren na die ik in bekende, maar meestal minder bekende strips terugvond.

 In 2001 begon ik een opleiding beeldende vorming in de kunstacademie van Tielt. Daar werd het wel duidelijk dat mijn grootste interesse in de schilderkunst lag. Zo besloot ik om de optie schilderkunst te volgen en startte in 2005 deze opleiding en voltooide ze in 2014. Mijn eerste werken waren met acrylverf, later olieverf. Ondertussen is schilderen meer geworden dan gewoon maar een hobby en vind ik het boeiend om er op los te experimenteren en mijn creativiteit zijn gang te laten gaan in zowel olie- als acrylverf.

Mijn werken zijn geen confrontatie, protestactie,... maar eerder een uiting hoe ik het leven zie en aanvoel.  Daarom ben ik steeds op zoek naar thema's die dicht bij mij liggen, wat ik interessant vind om verder uit te werken. In het groeiproces hoop ik steeds een stapje verder te gaan en nieuwe dingen te ontdekken dit zowel op vlak van techniek als van thematiek.