Flander Fields

Afmetingen
4x5m
Discipline
Techniek kunstwerk
Beschrijving
in Flanders fields
Bijkomende info :

‘Flanders Fields’ het werk…

Door Vandamme Kathy

Als West-Vlaamse kom ik regelmatig voorbij de talrijke soldatenbegraafplaatsen die de Westhoek rijk is. Het gegeven liet mij, als beeldend kunstenaar niet los. De serene sfeer van die kerkhoven, mooi, netjes, proper maar bij momenten overspoeld door Engelse toeristen, bleven me fascineren.

Het oorlogstoerisme ten spijt blijven die parken als het ware onlosmakend verbonden met de Westhoek. Ik kon niet anders dan er een werk rond maken. Zeker na een bezoek aan het gelijknamige museum ‘In Flanders Fields’

De originele kistjes, waarin de ontsteking van bommen vervoerd werden, kon ik bij toeval op de kop tikken. Zo kreeg het werk stilletjes aan vorm. Ieder doosje staat voor een mens, zoals ieder kruis op één van die begraafplaatsen. Ieder kruis is ‘miserie’ en verdriet, iemands zoon, vader, broer, neef, man of lief….

Ik maakte dit werk voornamelijk voor de jongeren. Diegenen die ver van de oorlog geboren werden, om zo die gruwel niet te vergeten en niet meer opnieuw te laten gebeuren. De tekst van Lt-Colonel John McCrae ‘In Flanders Fields’ wordt met dit werk gevisualiseerd.

rond dit werk werd door het Rodenbachfonds vzw een project uitgewerkt wat nu vier jaar rondreist in België meer hierover op www.geraaktdoordeoorlog.eu 

Prijs kunstwerk
niet te koop
Details van het kunstwerk

INTERESSE / KOPEN ?

Ik wens
Adres (optioneel)
CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Meer werken van deze MixArt Kunstenaar