Kloot Per W

Biografie

Le Temps Caché (Kloot Per W) - official video

" De gesigneerde 'ARBRE A FILLES' Vinyl en of Cd zijn op bestelling te verkrijgen in de galerie. "

Stuur gerust een mailtje of geef een belletje"

!! Welkom !! Wij maken graag tijd voor jou!

Kloot Per W maakt voor het eerst muziek in 1955, bij zijn geboorte.
Eind jaren '70 treedt hij toe tot The Misters. En het slaat aan.
Talloze concerten en een groeiende populariteit resulteren in de LP 'Change Partners'. Van The Misters gaat het wat later naar The Employees.
Het groepje van aanstormend talent schuimt de Belgische festivals af. Met zijn eigen band KPW lukt het ook aardig.
Humo's Rock Rally (1986) geeft hem een duw in de rug. Kloot Per W wordt wat hij nu is.
Per W stelt ook zijn ervaring ter beschikking van beginnende groepen.
Hier en daar verricht hij wat producerswerk.

In 2000 legt hij zich verder toe op producen en werkt hij hier en daar mee aan een project dat hem boeit.
In 2001 speelt hij opnieuw gitaar, maar ditmaal bij The Old Bastards.
Verder legt hij de laatste hand aan het Ramones-tribute en ondersteunt hij enkele jonge groepen.
Eén van zijn wapenfeiten heet 'White Light White Heat', oftewel "Kloot Per W en Bea Van Der Maat sing the songs of The Velvet Underground".

Eind 2012 verschijnt de vinyl/cassette-compilatie "Been Here Twice-Loved It Both Times." op het kleine Antwerpse Walhalla records en werkte hij samen met tekenaar Kim Duchateau (Philtman and Kang/The Lama Home Orchestra) aan een vinyl-only-release op diens eigen label. Kloot Per W werkte recent samen met Dirk Swartenbroekx (Buscemi) en Debby Termonia (Gentlemen Of Verona) aan het project Chop Chicks, had een redelijke radiohit met Evil-Ientje, een bewerking van en door Bert De Coninck voorzien van een nieuwe tekst. Kloot Per W is dat najaar ook betrokken bij de reünies van zowel The Employees als Lavvi Ebbel, waarvan hij nu de bassist is.

2014 begon met vijf bijna simultane releases: een zeer beperkte Starman Records-luxeboxuitgave van Music For Girls op cassette om de 50e verjaardag van de uitvinding van de cassette te vieren en tevens de dertigjarige verjaardag van MFG zelf. EEtapes brengt een EP uit met vier songs uit de Sex Wars-casette. Een single met de Franse band Sandie Trash met twee Per W-co-writings. De Chop Chicks-single komt uit op Starman Records en wordt redelijk goed ontvangen, optredens volgen tegen de zomer. Buscemi (Dirk Swartenbroekx) maakt ook een remix van Victoria van Lavvi Ebbel die ook op de dubbelop Guns and Crêpe Flambée zal staan (beiden Starman Records.)

In 2018 maakte Kloot Per W de grootmeester der stuckistische erotiek een reeks schilderijen met de West-Vlaamse kubist Julien (H Gardyn) onder de naam 'Perlien' Samenwerkend op één canvas. Dit leverde een aantal in het oog springende kleurrijke doeken op die de slappe koord tussen figuratief, abstract en trompe L'oeil bewandelen (*)

(*) Spreekwoordelijk dan want schilderijen hangen aan een muur en bewegen niet.

 

Contactgegevens

Vertegenwoordigd door: Galerie MixArt

Hugo Tanghe

galeriemixart@gmail.com

+32(0)485 520 853